top of page

A. Uitsluiting van de aansprakelijkheid van deugdelijk product

1.Producent is niet verantwoordelijk voor welke directe of gevolgschade dan ook  die ontstaat door het onjuist gebruik van het product.

 

2. Producent is niet aansprakelijk voor directe of gevolgschade schade die is  ontstaan door het gebruik van het deugdelijk product.

 

3. Mocht in rechte worden beslist dat de producent toch aansprakelijk is dan blijft in dergelijke gevallen de aansprakelijkheid beperkt tot de aankoopprijs van het artikel zoals dit door producent wordt verkocht. 

​

B. Veiligheid

Het gebruik van een hangmat met behulp van de O-Blix is heerlijk ontspannend. Om de risico’s van het gebruik van de O-Blix te beperken tot een minimum volgen hierbij een aantal regels;

  • Voor veilig gebruik  is een goede stevige hangmat nodig.

  • Zorg bij gebruik voor geschikte grond.

  • Er is een maximaal toegestaan lichaamsgewicht voor het gebruik van de O-Blix van @@ Kg.

  • Controleer bij gebruik ook het maximaal toegestane gewicht van je hangmat.

  • Voor een veilig gebruik van de O-Blix is het nodig dat de bijgeleverde gebruiksaanwijzingen nauwkeurig worden gevolgd.

  • In het geval kinderen gebruik maken van de O-Blix en hangmat dient er altijd toezicht van een volwassen persoon bij te zijn.

  • Voorafgaand aan het gebruik van de O-Blix worden alle materialen door de gebruiker gecontroleerd.
     

C. Retour en Garantie

Na afronding van de bestelling van de O-Blix heb je 14 dagen bedenktijd om te bepalen of je het artikel wil houden. Als je het artikel retour wil sturen dan is het wel nodig dat dit in de originele staat is en niet beschadigd. De kosten voor retourzending zijn voor jouw rekening. Ook het risico van zoekraken of beschadiging van de retourzending is voor jouw rekening. Het is aan te raden een bewijs van retourzending te vragen aan de transporteur. De artikelen die je retour stuurt graag goed inpakken. Nadat wij de O-Blix helemaal intact retour hebben ontvangen storten wij het aankoopbedrag plus de verzendkosten retour. Het spreekt vanzelf dat je na aankoop recht hebt op een O-Blix die geen gebreken heeft binnen de verwachte levensduur van de O-Blix. Als de O-Blix gebreken heeft zullen wij deze proberen te herstellen of een nieuwe geven in het geval wij jouw klacht juist vinden. De kosten van retourzending van een ondeugdelijk product zijn voor onze rekening. Op de O-Blix geldt een garantie van @@ maanden. Om aanspraak op garantie te kunnen maken, heb je een bewijs van aankoop nodig. Bijvoorbeeld een kassabon of een factuur.

 

Achtergrondinformatie
Bron: Productaansprakelijkheid DAS

​

Wat is productaansprakelijkheid?

Productaansprakelijkheid ontstaat als een klant schade heeft door een product dat kapotgaat. Of als het product ‘gebrekkig’ is, in de woorden van de Wet Productaansprakelijkheid. Het gaat niet om het kapotte product zelf, maar om de schade die erdoor ontstaat. Onder product wordt verstaan een roerende zaak, ook nadat deze een bestanddeel is gaan vormen van een andere roerende of onroerende zaak. Ook elektriciteit wordt gezien als een product.

​

Wat is een gebrekkig product?

Een product is gebrekkig als het niet de veiligheid biedt die je klant er redelijkerwijs van mag verwachten. Bij de beoordeling hiervan moeten alle omstandigheden worden bekeken. Bijvoorbeeld: de afwerking, het materiaalgebruik en het te verwachten gebruik ervan, en het moment waarop het product op de markt kwam. Je klant moet bewijs kunnen leveren dat er sprake is van een gebrekkig product. Daarbij kan hij je officieel in gebreke stellen.

​

Wet Productaansprakelijkheid

Op hoofdlijnen zegt de Wet Productaansprakelijkheid:

  • dat de producent van een product aansprakelijk is voor een gebrek aan het product

  • dat een product gebrekkig is als het niet de veiligheid biedt die je er als klant redelijkerwijs van mag verwachten

  • dat je als klant moet kunnen aantonen dat de schade die je hebt opgelopen, door een gebrek aan het product komt.
     

De details over productaansprakelijkheid, producenten en gebrekkige producten kun je nalezen in de Wet Productaansprakelijkheid.

​

Richtlijn productaansprakelijkheid: wie is aansprakelijk?

De producent van een product is in de regel degene die aansprakelijk is voor schade. Maar dat is alleen het geval bij letsel, overlijden of schade aan een privézaak. Iemand wordt aangemerkt als producent wanneer diegene:

  • de fabrikant is van het eindproduct;

  • de fabrikant is van een onderdeel van het product;

  • de producent is van een grondstof van het product;

  • zich presenteert als producent door zijn naam, merk of een ander onderscheidingsteken op een product aan te brengen.
     

Productaansprakelijkheid beperken of uitsluiten

Aansprakelijkheid op grond van productaansprakelijkheid kun je als producent niet beperken of uitsluiten. Ook niet in je algemene voorwaarden. Wel kun je allerlei maatregelen nemen om schadeclaims te voorkomen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door:

  • de juiste leveranciers te kiezen;

  • de grondstoffen die je van leveranciers ontvangt, goed te controleren;

  • tijdens het productieproces kwaliteitscontroles te doen;

  • een heldere gebruiksaanwijzing op te stellen voor je product;

  • op te letten of je zakendoet in landen met een hoger risico op schadeclaims, zoals de Verenigde Staten.

 

Voor het geval dat je toch te maken krijgt met productaansprakelijkheid, kun je een productaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze verzekeringen vergoeden de schade wanneer je als producent aansprakelijk wordt gesteld voor schade die een derde lijdt.

Map
bottom of page